Du har taget skridtet og flyttet din virksomhed op i skyen på Office 365 platformen.

En samlet løsning som Office 365 er et fantastisk værktøj til enhver virksomhed, men samtidig indeholder det en risiko. Mange tror fejlagtigt, at Cloud-tjenester er ensbetydende med backup – men i virkeligheden har de brug for en hjælpende hånd.

Microsoft tager ikke ansvar for at sikre de data du producerer og lagrer på deres platform. Som Microsoft siger, “Det er dine data, du ejer dem.”

I nedenstående illustrationen kan du se, hvor Microsofts ansvar vedrørende backup og recovery slutter, og hvor dit ansvar begynder.

Office 365 Backup

Det vil sige, at der er ikke nogen backup af dine data i Office 365. Uden backup kan din virksomheds data ikke genskabes, hvis en virus eller hacker skulle komme på besøg.

Som for eksempel var tilfældet med Cerber-angrebet, som udnyttede en såkaldt zero-day brist til at angribe Office 365 brugere via en massiv phishing kampagne. Modtagerne fik en E-mail der indeholdte en skadelig vedhæftet fil. Modtagere, der åbnede filen, fik automatisk krypteret deres filer og forretningsdata. Mange brugere var desværre allerede inficeret, da Microsoft begyndte at blokere for angrebet.

Virksomheder med backup kunne rulle tilbage og minimere skaden. Men de virksomheder, der ikke havde forholdt sig til at tage backup af Office 365 var nødsaget til, at betale eksterne konsulenter (eller hackerne) for at komme tilbage i drift – og nogen organisationer måtte starte helt forfra.

En svimlende 60% af de virksomheder, der mister kritiske data, lukkes inden for seks måneder efter tabet. Datatab, og den bekymring, der omgiver det, kan nemt undgås ved at parre Office 365 med en komplet backup og gendannelsesløsning.

Har du råd til at miste dine data? 

Hvad skal du være opmærksom på når du går på jagt efter en backup-løsning:

  • Tjenesten indeholder automatisk backup og synkronisering
  • Tjenesten giver mulighed for Disaster recovery
  • Søgemuligheder
  • Compliance med GDPR – Backup serveren står i Europa
  • Sikker opbevaring og databeskyttelse
  • Tilgængelighed – Hvis uheldet er ude

Hvis ikke du allerede har det, vil vi opfordre dig til at finde en backup partner.

HUSK!! DET KAN VÆRE DYRT AT KØBE BILLIGT….

Office 365 Backup