Internet of things – En åben dør til din virksomhed!

Hvad er IoT – Internet of Things?

Internet of Things (IoT) er et økosystem af milliarder af fysiske enheder rundt om i verden, som er forbundet via internettet, mens de indsamler og deler data.

Når noget er forbundet med internettet, betyder det, at det kan sende information, modtage information eller begge dele. Evnen til at sende og / eller modtage information gør tingene ”intelligente”.

Lad os bruge smartphones som et eksempel. Lige nu kan du lytte til næsten enhver sang i verden, men det er ikke fordi din telefon faktisk har alle sange i verden gemt på den. Det er fordi alle sange i verden er gemt et andet sted, men din telefon kan sende information (beder om den ønskede sang) og derefter modtage information (streaming af den ønskede sang på din telefon).

Internet of Things er alle ting, der er forbundet med internettet, og kan inddeles i tre kategorier:

 1. Ting, der indsamler oplysninger og derefter sender det.
 2. Ting, der modtager information og derefter handler på det.
 3. Ting, der gør begge.

Kort sagt, IoT er begrebet om at forbinde en hvilken som helst enhed med en tilkobling til internettet (og / eller til hinanden). Dette omfatter alt fra:

 • En lygte der kan tændes ved hjælp af en smartphone-app
 • En bevægelsesføler
 • En smart termostat på dit kontor
 • En tilsluttet gadebelysning.
 • Et barns legetøj
 • En jetmotor
 • En kaffemaskine
 • Et køleskab
 • En vaskemaskine
 • og næsten alt andet du kan tænke på

Næsten ethvert fysisk objekt kan omdannes til en IoT-enhed, hvis den kan sluttes til internettet og styres via denne tilslutning.

”Inden for det sidste år har det globale marked for internet af ting (IoT) oplevet en betydelig vækstspurt, der ikke viser tegn på at bremse. I øjeblikket er over 8,4 mia. Enheder i brug, og dette tal forventes ifølge Gartner, at stige til 26 mia. I 2020.”

Hvordan fungerer IoT – Internet of Things?

Et IoT-økosystem består af web-aktiverede intelligente enheder, som bruger indlejrede processorer, sensorer og kommunikationshardware til at indsamle, sende og handle på data, de erhverver fra deres omgivelser.

Takket være billige processorer og trådløse netværk er det muligt, at omdanne alt lige fra en nøglering til en flymotor til at være en del af IoT-netværket. Dette tilføjer et niveau af digital intelligens til enheder, der ellers ville være dumme, så de kan kommunikere uden et menneske, er involveret og fusionere de digitale og fysiske verdener.

IoT enheder deler de sensordata, de indsamler, ved at forbinde til en IoT-gateway (internettet), hvor data enten analyseres i skyen, eller analyseres lokalt. Nogle gange kommunikerer disse enheder med andre enheder og handler ud fra de oplysninger, de får fra hinanden. Enhederne gør det meste af arbejdet uden menneskelig indgriben, selv om folk kan interagere med enhederne – for eksempel kan de indstille dem, give dem instruktioner eller få adgang til dataene.

Hvad har det med virksomheder at gøre?

I den moderne virksomhed er alt fra vores telefon, printer, tablet, køleskab eller dørklokke forbundet. Disse enheder er gode til generel bekvemmelighed, men desværre kan denne sammenkobling også øge chancerne for, at vores virksomhed bliver hacket.

”Det anslås at 80% af smart enheder er sårbare over for angreb, og virkeligheden er, at alle enheder, der har en netværksfunktion, kan blive kompromitteret.” 

Tanken er virkelig skræmmende og nok til at gøre enhver virksomhedsejer syg med bekymring, men mange virksomheder er simpelthen ikke klar over de sikkerhedsrisici, som disse smarte enheder kan medføre, medmindre de er ordentligt sikret.

Hackere er opportunistiske og klar til at drage fordel af ethvert hul i sikkerheden, for at lancere et målrettet angreb. Hvis hackere kan udnytte eventuelle sårbarheder i dine smarte enheder, kan de stjæle personlige og finansielle oplysninger, spionere på din aktivitet, inficere dine enheder med malware, begå cyberkriminalitet fra din enhed eller starte en Distributed Denial of Service (DDoS) angreb.

”I 2020 estimeres det, at 25% af alle cyberangreb vil være målrettet mod IoT-enheder, og med flere virksomheder, der vedtager IoT-teknologier, kan vi forvente en fortsat stigning i disse angreb, medmindre producenter og virksomheder prioriterer sikkerhedsfunktionerne inden for disse enheder.”

Men Intelligente enheder kommer med risici

Når du forlader din virksomhed, så tjekker du sikkert om alle døre og vinduer er låst, samt slår alarmen til.

 • Man kan jo ikke være for forsigtig, vel?
 • Men hvor forsigtig er du, når det kommer til at sikre dine IoT enheder? Som f.eks. computere, printere, mobiler, webcamera, køleskab, termostat osv.?

Trods alle de bekvemmeligheder, som IoT-enheder giver os, følger der fortsat et stort problem, som brugerne skal overveje: Sikkerhed. Alt, der er forbundet med internettet, har potentiale til at blive hacket og misbrugt. Dette er specielt foruroligende i betragtning af mængden af ​​personlige data, som IoT-enheder indsamler og bruger.

Kompromitterede IoT-enheder, såsom webkameraer eller endda lyspærer, bliver brugt til at danne “botnet”, som er netværk af internetforbundne eksternt styrede enheder. Disse enheder, der i denne sammenhæng betegnes som “bots”, er ofte inficeret med ondsindet software og bruges til forstyrrende eller kriminelle formål, såsom angreb af andre netværk, andre brugere og internetinfrastruktur.

Usikre enheder

Software sikkerhed er et grundlæggende problem for intelligente enheder (Internet of Things – IoT). Før IOT måtte virksomheder bekymre sig om at opdatere deres servere, indholdsstyringssystemer og stationære computere. I dag skal de bekymre sig om at opdatere alt fra tilsluttede kaffemaskiner til sikkerhedskameraer. Virksomheder bringer usikre enheder ind i deres netværk, og derefter undlader at opdatere softwaren – dette svarer til at du forlader din virksomhed med alle døre og vinduer åbne. Manglende anvendelse af sikkerheds patches er ikke et nyt fænomen, men usikre IoT-enheder med forbindelse til det åbne internet er en katastrofe, der venter på at ske. Kriminelle kan f.eks. Hacke usikre sikkerhedskameraer og bruge dem til at få adgang til resten af ​​virksomhedens netværk eller kombinere tusinder af IoT-enheder sammen i boot nets for at starte et ødelæggende DDOS-angreb.

Overvågning

Med intelligente enheder rundt omkring os, der alle indsamler data, alle er tilgængelige via fjernstyring, er der skabt en ny måde, til at måle og overvåge individer og gruppers adfærd. Virksomheder skal have et nyt niveau af IT beskyttelsesforanstaltninger for at sikre, at disse data ikke kan hackes udefra. To vigtige aspekter er netværkssikkerhed og kryptering af dataene. Der er mange begrænsninger for at sikre IoT-enheder, så du bliver nødt til at finde løsninger, der fungerer bedst for din organisation og specifikke enhedstyper.

Overensstemmende datalagring

Intelligente enheder genererer en enorm mængde data, der skal behandles og opbevares. Millioner af enheder vil generere petabytes af data, hvoraf nogle vil være knyttet til identificerbare personer. Canada (PIPEDA) og Europa (GDPR) – og USA i en mere begrænset grad – har reguleringsordninger om privatlivets fred for personoplysninger, og straffen kan være ødelæggende for en virksomhed. Virksomheder som samler flere data via IoT, skal passe på ikke at suge personoplysninger uden at opbevare det sikkert og i overensstemmelse med internationale privatlivsnormer.

DDoS Angreb

Stigningen af ​​IoT enheder har betydet, at der er en enorm mængde internetforbundet computerkraft, som simpelthen ikke eksisterede før. Hvis hackere kan få adgang til usikre enheder, kan de lægge enorme dele af internettet ned, ved blot at angribe servere med ubarmhjertige anmodninger fra tusinder eller millioner af tilsluttede enheder (DDoS eller distribueret benægtelse). Tjenester som din virksomhed måske er afhængige af for at drive forretning.

Hvad kan du gøre for at forbedre sikkerheden:

 • Opdater dine enheder og dets applikationer.
 • Aktivér stærk kryptering.
 • Skift standard brugernavn og adgangskoder
 • Gennemgå privatlivets indstillinger på dine enheder og deres applikationer.
 • Brug et stærkt kodeord.
 • Sluk for enheden eller frakobl den fra internettet, når den ikke er i brug.
 • Ændrer netværksnavnet på enheden.

Fordele ved IoT – Internet of Things

Internet of Things giver en række fordele til organisationer, hvilket gør at de kan:

 • overvåge deres overordnede forretningsprocesser
 • forbedre kundeoplevelsen
 • spare tid og penge
 • forbedre medarbejdernes produktivitet
 • integrere og tilpasse forretningsmodeller
 • træffe bedre forretningsbeslutninger
 • generere flere indtægter.

BitTech IT, har specialiseret sig i at skabe den bedste cybersikkerhed, tilgængelig på markedet.

Kontakt os, for yderligere information om vores omfattende udvalg af cyber sikkerhedsprodukter.

71992319 – salg@bittechit.dk