Sikkermail hvor nemt kan man gøre det?

De fleste mennesker er opmærksomme på, behovet for sikker e-mail-kryptering, men grundet, at det typisk er meget omstændigt, fravælger flere mindre og mellemstore virksomheder løsningen.

Datatilsynet har meldt ud at man fra 1 januar 2019 vil uddele bøder til virksomheder der ikke benytter sikker mail.

99% sender i dag mails afsted med en protokol der hedder TLS (Transport Layer Security)

Benyttes TLS korrekt og med seneste version 1,2 så er det godkendt af datatilsynet som værende sikker mail.

Hvad er TLS?

TLS står for Transport Layer Security og er beregnet til at sikre kommunikationen mellem to punkter. F.eks. er det TLS som er aktivt, når vi har det lille ”lås” -ikon på vores URL-bar. Dette betyder, at når du f.eks. sender en formular med dine kreditkortoplysninger på den, kan ingen stjæle disse data, hvis de aflytter din websession.

Det samme gælder ved e-mail. TLS er fantastisk til at sikre, at meddelelser og data mellem servere og systemer krypteres fra nysgerrige øjne.

TLS er en af de standardmetoder, som computere benytter til at sende information igennem en krypteret kanal. Når en computer forbinder til en anden computer og bruger TLS, sker der generelt følgende:

TLS er grundlaget for løsninger, men kan ikke være en løsning i sig selv. Man er nødsaget til at have en IT-mand til at sætte det korrekt op.

Hvad kan en lille virksomhed gøre:

Microsoft Office 365 pakker til virksomheder, har alle som standard TLS (Pr. 31 oktober 2018 benytter Office 365 kun TLS version 1.2).

  1. Du kan opgradere dine nuværende 365 pakker ved for eksempel at tilkøbe funktionen “Content Encryption”
  2. Vi kan typisk også lave ændringer i det nuværende set up som du har tilgængelig.

Vi hjælper små virksomheder med at få tilgængelige løsninger som typisk kun de store har adgang til.

Så tjek os ud på: www.bittechit.dk