SikkerMail

Jeres egen IT-afdeling

Hvad er sikkermail?

En sikkermailløsning er en måde hvorpå det er muligt, at transportere eller kryptere elektronisk post fra afsender til modtager. Der anvendes forskellige metoder til at sende sikkert, i tråd med typen af indhold og mængde af indhold.

Mange vil måske kunne genkende TLS 1.2, Tunnelmail og S-MIME teknologierne. Det er de 3 mest anvendte metoder, som har forskellige udgangspunkter.

teknologierne:

Som nævnt ovenfor, kan flere metoder anvendes til afsendelse af mails, således disse kommer sikkert frem til modtager. Her er en kort beskrivelse af metoderne. Noget anvendes allerede “gratis” og andet er tilkøb som en løsning.

TLS 1.2.: Denne type er en transporttype af en mail. Dvs. transportlaget som mailen bliver afsendt på, er sikret. Dette er minimumskravet fra datatilsynet, set i forhold til at der bliver sendt personhenførbart, eller personfølsom data på.

Tunnelmail: Dansk udgang af afsendelsesteknologi. Afsender og modtager skal være på det der hedder “Tunnellisten”, som gør at afsender og modtager kan sende “krypteret” data til hinanden. Dette sker ved at et Virksomhedscertifikat uploades til den løsning man anvender (flere udbydere af løsningen), og således sikre afsendelse af krypteret data, uden at man skal gøre yderligere end at sende en “normal” mail.

S-MIME: Er en global teknologi, der lige som Tunnelmail, krypterer data i en afsendt mail. Denne løsning har dog begrænsning i brugeroplevelse og modtagelsesmuligheder, ifm. valg af indbakke der skal modtages i.

Microsoft OME: Microsoft har igennem sine Professionelle Microsoft 365 løsninger, en platform, som gør at afsender kan sikre, at en mail ikke transporteres på et ikke krypteret transportlag (TLS 1.2 som omtalt ovenfor). Det betyder, at hvis modtager-mailudbyder (meget få der ikke tilbyder TLS 1.2 transportlag) ikke tilbyder dette krypterede transportlag, så ender mailen i en Portalløsning, som modtager skal logge ind i, via et link og sine login oplysninger (alternativt via en engangskode).

Sikkermail løsning hos bittech IT!

BittTech IT tilbyder en løsning via en samarbejdspartner, som understøtter samtlige metoder at kryptere mails. Løsningen er en af de første løsninger på markedet og er løbende opdateret i det omfang, markedet har udviklet sig, i form af GDPR reglerne i 2018, for alvor blev rullet ud i Europa.

Løsningen er smart, genkendelig med integration til Outlook og har en pris alle virksomheder kan være med på.